250 γρ. Ήπειρος Ελαφρύ 12% λιπαρά λιωμένo με το πιρούνι
50 γρ. Dirollo Classic 14% λιπαρά τριμμένο
600 γρ. κολοκύθια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλεύρι (όσο πάρει)
αλάτι, πιπέρι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1. Ρίχνετε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε και αρχίζετε να τα πιέζετε με τα χέρια να βγάλουν τα νερά τους.
2. Αφού στραγγίσουν τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το Ήπειρος ελαφρύ και το Dirollo Classic, τον άνηθο, το δυόσμο, τα αβγά, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα.
3. Ρίχνετε στο μίγμα το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε έναν πηχτό χυλό. Δοκιμάζετε και αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο αλάτι.
4. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και αφού κάψει, παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μίγμα και ρίχνετε κουταλιές στο τηγάνι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
5. Τους γυρίζετε με σπάτουλα να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά και τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους μεταφέρετε σε πιατέλα.
6. Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.