250 γραμ. Dirollo καπνιστό κομμένο σε κύβους
1 κιλό χοιρινό μπούτι, ξυρισμένο από το λίπος, κομμένο σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
χαρτί ψησίματος
σπάγκο
Για τη μαρινάδα:
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι
1. Βάζετε αποβραδίς το κρέας σε μια λεκανίτσα, το πασπαλίζετε με το θυμάρι, προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο, σκεπάζετε τη λεκανίτσα κι αφήνετε το κρέας στο ψυγείο, να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
2. Απλώνετε δύο μεγάλα κομμάτια χαρτιού ψησίματος μέσα σε ένα ταψί. Στραγγίζετε το κρέας από τα υγρά της μαρινάδας του και το μεταφέρετε μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι πάνω στα χαρτιά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τις πιπεριές και το Dirollo καπνιστό ανακατεύετε, περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα και τυλίγετε τα χαρτιά σε πακέτο.
3. Δένετε το πακέτο με σπάγκο ψησίματος και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 170oC. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200oC και ψήνετε για μία ώρα ακόμη.
4. Μεταφέρετε το πακέτο σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.