Για τη ζύμη:
430 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά στιγμής ή 20 gr. νωπή
250 ml. γάλα χλιαρό
50 gr. βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό για την επάλειψη
Σουσάμι, προαιρετικά
Για τη γέμιση:
350 gr. Dirollo Emmental Light
1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
2. Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 45-50 gr. το καθένα τα γεμίζουμε με τριμμένο Dirollo Emmental, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο.
4. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.