SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • Ψαρονέφρι με γλυκό κρασί, ρακόμελο και Dirollo Καπνιστό, σερβιρισμένο με πουρέ κολοκύθας

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 726 θερμίδες

    Τώρα μόνο 630

    Ψαρονέφρι με γλυκό κρασί, ρακόμελο και Dirollo Καπνιστό, σερβιρισμένο με πουρέ κολοκύθας

    • 4 μερίδες
    • 70 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 726 θερμίδες

    Τώρα μόνο 630

    Ψαρονέφρι με γλυκό κρασί, ρακόμελο και Dirollo Καπνιστό, σερβιρισμένο με πουρέ κολοκύθας

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 726 θερμίδες

    Τώρα μόνο 630

Ψαρονέφρι με γλυκό κρασί, ρακόμελο και Dirollo Καπνιστό, σερβιρισμένο με πουρέ κολοκύθας

Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ

Για τον πουρέ κολοκύθας:

100 γρ. Dirollo Καπνιστό 14% λιπαρά τριμμένο

2 κουτ. σούπας βούτυρο  χαμηλών λιπαρών

1 κιλό κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

4-5 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

λίγη κανέλα σκόνη

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για το κρέας:

700-800 γρ. ψαρονέφρι

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

1 φλιτζάνι τσαγιού γλυκό κρασί σαμιώτικο

1-2 σφηνάκια ρακόμελο

10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, καθαρίζετε και κόβετε την κολοκύθα σε κύβους τους οποίους απλώνετε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

2. Στο μεταξύ κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 2 δακτύλων και βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο να κάψει καλά. Ρίχνετε μέσα το μισό ελαιόλαδο προσθέτετε τις φέτες του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και τις ροδίζετε καλά. Τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και τις βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα.

3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά και πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε λίγο και ρίχνετε αρχικά το σαμιώτικο κρασί και στη συνέχεια το ρακόμελο.

4. Νοστιμίζετε τη σάλτσα με αλατοπίπερο, προσθέτετε τον ξερό βασιλικό, και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνετε και τα δαμάσκηνα και όταν αρχίσει να πήζει η σάλτσα, προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τα ζουμιά τους και δίνετε στο φαγητό μια τελευταία βράση πριν το τραβήξετε από τη φωτιά.

5. Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και την τραβάτε από τη φωτιά. προσθέτετε την ψημένη κολοκύθα καυτή όπως είναι από το φούρνο, προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Καπνιστό, το γάλα εβαπορέ και τα πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ.

6. Σερβίρετε το ψαρονέφρι σε πιάτα, συνοδεύοντας με πουρέ κολοκύθας, σάλτσα και από 2 δαμάσκηνα στην κάθε μερίδα.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.