1 φλιτζάνι Dirollo Classic τριμμένο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό χυλοπίτες
4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1.Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ροδίζετε στο καυτό λάδι απ’ όλες τις πλευρές.
2. Αφαιρείτε το κοτόπουλο από το σκεύος, προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
3. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, συμπληρώνετε με νερό ή ζωμό λαχανικών να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο και σιγοβράζετε για 40 λεπτά. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε και τον μαϊντανό.
4. Στο μεταξύ μισοβράζετε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200o C. Στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις μεταφέρετε σε γάστρα. Κρατάτε λίγο καυτό νερό.
5. Μεταφέρετε και το κοτόπουλο στη γάστρα, προσθέτετε τη σάλτσα του και λίγο από το καυτό νερό που κρατήσατε. Ψήνετε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πιούν οι χυλοπίτες τα υγρά του φαγητού και να μαγειρευτούν. Ενδιάμεσα προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Classic και επιπλέον καυτό νερό αν είναι απαραίτητο.
6. Βγάζετε το φαγητό από τον φούρνο και αφήνετε να ηρεμήσει. Το σερβίρετε ζεστό σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο Dirollo Classic.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.