Για την τηγανιά:
150 γρ. Dirollo Classic 14% λιπαρά σε κύβους
1 κιλό χοιρινό ψαχνό για τηγανιά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 πράσο σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
1 μια-δυο πρέζες μπούκοβο
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
4-5 κουτ. σούπας βούτυρο χαμηλών λιπαρών
4-5 πατάτες μεγάλες καλά πλυμένες
1. Βάζετε τις πατάτες να μισοβράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
2. Στο μεταξύ ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει σε βαθύ και πλατύ σκεύος πάνω σε δυνατή φωτιά και ροδίζετε τα κομμάτια του κρέατος.
3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε και τις πολύχρωμες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα.
4. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μπούκοβο και σβήνετε με το κρασί. Αφού πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε μέχρι να πιει το φαγητό τα ζουμιά του και να μείνει με τη σάλτσα του.
5. Στο μεταξύ, έχετε στραγγίσει τις πατάτες, τις έχετε τυλίξει μία μία σε αλουμινόχαρτο και τις έχετε βάλει να ψήνονται στον προθερμασμένο φούρνο.
6. 5 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια του Dirollo Classic και δίνετε μια τελευταία δυνατή βράση στο φαγητό.
7. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει για 5 λεπτά και σερβίρετε σε πιάτα, συνοδεύοντας την κάθε μερίδα με μια ψητή πατάτα κομμένη στα 4 με μια κουταλιά βούτυρο την καθεμιά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.