SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 268 θερμίδες

    Τώρα μόνο 190

    «Φωλίτσες» σφολιάτας με Dirollo Classic

    • 10 μερίδες
    • 35 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 268 θερμίδες

    Τώρα μόνο 190

    «Φωλίτσες» σφολιάτας με Dirollo Classic

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 268 θερμίδες

    Τώρα μόνο 190

«Φωλίτσες» σφολιάτας με Dirollo Classic

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. Dirollo Classic τριμμένο

Μαργαρίνη Light

2 φύλλα σφολιάτα

1 φλιτζάνι του τσαγιού Dirollo Cottage

3 ασπράδια αβγών

200ml εβαπορέ light

1 γιαούρτι στραγγιστό 0%

αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι

λίγο αλεύρι

*Υλικά για 24 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180o C. Απλώνετε τα φύλλα της σφολιάτας πρώτα το ένα και μετά το άλλο σε αλευρωμένο πάγκο, τα αλευρώνετε και με τον πλάστη τα ισιώνετε λίγο.

2. Με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι κόβετε κάθε φύλλο σε 12 ίσα τετράγωνα κομμάτια. Αλείφετε με τη μαργαρίνη δύο ταψάκια για μάφινς και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά των εσοχών τους με τα κομμάτια ζύμης που κόψατε, δημιουργώντας «φωλίτσες» κι αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη.

3. Χτυπάτε τα ασπράδια με το γάλα εβαπορέ, το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Classic, το Dirollo Cottage και ανάλογο αλατοπίπερο.

4. Με ένα κουτάλι παίρνετε μείγμα από τη γέμιση και γεμίζετε τις «φωλίτσες» της σφολιάτας κατά τα 3/4 περίπου.

5. Ψήνετε τις «φωλίτσες» στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’ ή μέχρι να ροδίσουν η σφολιάτα και η γέμιση.

6. Σερβίρετε τις «φωλίτσες» ζεστές, λίγα λεπτά αφού τις βγάλετε από τον φούρνο κι αφού τις ξεφορμάρετε από το ταψάκι.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.