250 γρ. Dirollo Classic 14% λιπαρά χοντροτριμμένο
100 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
6 φύλλα κρούστας
1/3 φλιτζάνι σησαμέλαιο
3 αβγά
2 κουτ. σούπας σησάμι
αλάτι, πιπέρι
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε τα φύλλα κρούστας σε πάγκο με την πιο μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με 2 κάθετες χαρακιές κόβετε το φύλλο σε 3 λωρίδες. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη και ρίχνετε το σησαμέλαιο σε μπολ.
2. Χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι ενός αβγού και αφήνετε τον κρόκο στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το τριμμένο Dirollo Classic, τα 2 αβγά, το ασπράδι, τo γάλα εβαπορέ και λίγο αλατοπίπερο.
3. Λαδώνετε μία μία τις λωρίδες των φύλλων και τοποθετείτε στην άκρη της καθεμιάς από μια κουταλιά γέμιση. Τυλίγετε μια δυο φορές, γυρίζετε τις άκρες του φύλλου αριστερά δεξιά προς τα μέσα έως πάνω και, τυλίγετε σε ρολό.
4. Συνεχίζετε μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά σας, αραδιάζοντας τις φλογέρες σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις φλογέρες.
5. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε τις φλογέρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές ή χλιαρές σαν πρώτο πιάτο.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.