SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 727 θερμίδες

    Τώρα μόνο 406

    Σουφλέ με πατάτα, σπανάκι και Dirollo Mix

    • 6 μερίδες
    • 60 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 727 θερμίδες

    Τώρα μόνο 406

    Σουφλέ με πατάτα, σπανάκι και Dirollo Mix

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 727 θερμίδες

    Τώρα μόνο 406

Σουφλέ με πατάτα, σπανάκι και Dirollo Mix

Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ

300 γρ Dirollo Mix

250 ml γιαούρτι στραγγιστό 0%

500 γρ. πατάτες βρασμένες και περασμένες από το μύλο του πουρέ

500 γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο (έτοιμο από σακούλα)

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

4 ασπράδια

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγο. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να στεγνώσει.

2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τον πουρέ της πατάτας, τον άνηθο, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, το Dirollo Mix (κρατάτε λίγο για μετά) και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

3. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τότε χτυπάτε τα ασπράδια με μίξερ χειρός να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα με απαλές κινήσεις.

4. Αδειάζετε το μίγμα σε βαθύ, μακρόστενο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω πασπαλίζετε με το Dirollo Mix που κρατήσατε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει το σουφλέ.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.