300 γρ Dirollo Mix
250 ml γιαούρτι στραγγιστό 0%
500 γρ. πατάτες βρασμένες και περασμένες από το μύλο του πουρέ
500 γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο (έτοιμο από σακούλα)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
4 ασπράδια
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγο. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να στεγνώσει.
2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τον πουρέ της πατάτας, τον άνηθο, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, το Dirollo Mix (κρατάτε λίγο για μετά) και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
3. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τότε χτυπάτε τα ασπράδια με μίξερ χειρός να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα με απαλές κινήσεις.
4. Αδειάζετε το μίγμα σε βαθύ, μακρόστενο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω πασπαλίζετε με το Dirollo Mix που κρατήσατε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει το σουφλέ.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.