SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 490 θερμίδες

    Τώρα μόνο 323

    Ριζότο με μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά

    • 4 μερίδες
    • 35 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 490 θερμίδες

    Τώρα μόνο 323

    Ριζότο με μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 490 θερμίδες

    Τώρα μόνο 323

Ριζότο με μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ

100 γραμ. Dirollo Καπνιστό τριμμένο

4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη light

350 γραμ. ρύζι Arborio

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό

1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό* (καυτό)

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

½ φλιτζάνι του τσαγιού ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, άνηθος)

300 γραμ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

επιπλέον Dirollo Καπνιστό σε φλούδες

μερικές σταγόνες συμπυκνωμένο ξίδι βαλσαμικό (βλέπε tip)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε τη μισή μαργαρίνη. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και μετά ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για μερικά λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσέχοντας μην καεί.

2. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό του κοτόπουλου, τα φρέσκα μυρωδικά και το ξύσμα του λεμονιού.

3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ριζότο, προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό, κάθε φορά που θα τον απορροφά το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κάθε τόσο. Θα προσθέσετε όσο ζωμό χρειαστεί ώστε να μαγειρευτεί το ρύζι «αλ ντέντε» και το ριζότο να παραμείνει ζουμερό και κρεμώδες.

4. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαργαρίνη σε ξεχωριστό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να αποβάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Τότε αφαιρείτε από το τηγάνι το δεντρολίβανο.

5. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Καπνιστό και τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο του τηγανιού. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας.

6. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το ριζότο να ηρεμήσει μερικά λεπτά εκτός φωτιάς πριν το σερβίρετε σε πιάτα, συνοδεύοντας με φλούδες Dirollo Καπνιστό.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.