1 φλιτζάνι του τσαγιού Dirollo Classic τριμμένο
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια ή ροδέλες
2 λουκάνικα κοτόπουλου κομμένα σε ροδέλες
8 ασπράδια και 4 κρόκους αβγών
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα 0%
3 κουταλιές της σούπας Cottage
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
1.Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν. Προς το τέλος του τηγανίσματος, χτυπάτε σε μια λεκανίτσα τα αβγά με το γάλα και πιπέρι. Προσθέτετε το Kerrygold Regato Classic DIROLLO CLASSIC (κρατάτε λίγο για το σερβίρισμα) και ανακατεύετε καλά.
2.Οταν τηγανιστούν οι πατάτες, τις βγάζετε σε πιατέλα και βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε λάδι να σκεπαστεί ο πάτος του.
3.Αφού κάψει,ρίχνετε τα λουκάνικα και την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσετε) και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε τις τηγανισμένες πατάτες και μετά τη φέτα και το μείγμα των αβγών.
4.Χαμηλώνετε τη φωτιά για να μην αρπάξει η ομελέτα και τη σιγοψήνετε σκεπασμένη με καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζετε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
5.Βγάζετε την πατατοφρουτάλια σε πιατέλα, πασπαλίζετε με το Kerrygold Regato Classic DIROLLO CLASSIC που κρατήσατε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.