SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 1125 θερμίδες

    Τώρα μόνο 960

    Γιουβέτσι με μοσχάρι

    • 5 μερίδες
    • 265 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 1125 θερμίδες

    Τώρα μόνο 960

    Γιουβέτσι με μοσχάρι

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 1125 θερμίδες

    Τώρα μόνο 960

Γιουβέτσι με μοσχάρι

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα Dirollo Classic τριμμένο

1.600 γραμ. μοσχάρι (ελιά), κομμένο σε μερίδες

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ή 4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

1 μικρό ξύλο κανέλας

½ κιλό κριθαράκι ολικής αλέσεως

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρετε για δύο λεπτά ακόμη.

2. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, τη δάφνη και βράζετε για δύο λεπτά. Προσθέτετε καυτό νερό να σκεπαστεί το κρέας και σιγοβράζετε για περίπου μία ώρα.

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200o C. Μεταφέρετε το κρέας σε πήλινο σκεύος ή γάστρα. Το σκεπάζετε με καπάκι -αν έχει- ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μία ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει καλά.

4. Στο μεταξύ μισοβράζετε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι για περίπου πέντε λεπτά. Το σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νερό του. Το ρίχνετε στη γάστρα με το κρέας, αν η σάλτσα δεν είναι αρκετή, προσθέτετε λίγο νερό, και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Το κριθαράκι πρέπει να πιει σχεδόν όλα τα υγρά της γάστρας και να γίνει σπυρωτό.

5. Αφαιρείτε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε το φαγητό με το τριμμένο Dirollo Classic και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 10 λεπτά ακόμη.

6. Βγάζετε το φαγητό από τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας, τα φύλλα της δάφνης και σερβίρετε το γιουβέτσι σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον Dirollo Classic.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.