300 γραμ. Dirollo Classic κομμένο σε κύβους
1 ½ κιλό ζυγούρι άπαχο
1 λεμόνι (τον χυμό)
2 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
1 κιλό πατάτες μικρές ολόκληρες ή μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
2 λαδόκολλες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200o C. Απλώνετε στον πάγκο σας τις λαδόκολλες και τοποθετείτε πάνω το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγετε τρύπες στο κρέας και του μπήγετε κομματάκια σκόρδου. Το αλείφετε με λάδι και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
2.Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με θυμάρι τις πατάτες και τις τοποθετείτε τριγύρω από το κρέας, μαζί το Dirollo Classic και τις πιπεριές. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τυλίγετε τις λαδόκολλες σε πακέτο.
3.Βάζετε το πακέτο σε ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180o C και ψήνετε για μία ώρα ακόμα.
4.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα και ανοίγετε το πακέτο στο τραπέζι.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.