225 γρ. Dirollo Cottage Cheese 2,2% λιπαρά
1 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας Dirollo Classic 14% λιπαρά τριμμένο
100 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
500 γρ. μανιτάρια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό ή από κύβο
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Για τα κρουτόν:
6 φέτες ψωμί για τοστ
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγη σκόνη σκόρδου
λίγη ρίγανη
1. Ζεσταίνετε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη.
2. Ρίχνετε τον καυτό ζωμό της κότας και βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα κρουτόν: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και κόβετε το ψωμί σε μπουκίτσες. Τις απλώνετε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ραντίζετε με ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου και ρίγανη και τα ψήνετε στο ζεστό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
4. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Classic και πολτοποιείτε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ.
5. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και δίνετε στη σούπα μια τελευταία βράση. Σβήνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε τη σούπα.
6. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα, προσθέτοντας στο καθένα από μια κουταλιά Dirollo Cottage Cheese, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικά κρουτόν.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.