Το ρύζι βράζεται με τρεις μεθόδους. Για το «χυλωμένο» προσθέτουμε στο σκεύος με το ρύζι το ζωμό σιγά σιγά, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς και καλά. Για το «σπυρωτό» υπάρχουν δύο τεχνικές. Στην πρώτη, ρίχνουμε το ρύζι σε νερό που βράζει και μόλις γίνει το σουρώνουμε. Η άλλη τεχνική έχει ως εξής: Η αναλογία ρυζιού προς νερό είναι 1 προς 2,5. Βάζουμε πρώτα το νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι,κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το σκεύος. Όταν “πιει” το νερό και σχηματιστούν τρύπες στην επιφάνειά του το ρύζι είναι έτοιμο. Για «κολλώδες» ρύζι προτιμάμε το μαγείρεμά του στον ατμό. Τώρα που έμαθες τα μυστικά του ρυζιού φτιάξε ένα λαχταριστό πιάτο με γαρίδες, ούζο και Dirollo καπνιστό!