Την πατάτα πολύ αγάπησαν το ξεφλούδισμά της ουδείς. ‘Ολοι το βαριούνται, νοικοκυρές , μάγειροι , φαντάροι, κλπ. Μάθετε λοιπόν να ξεφλουδίζετε τις πατάτες σας στο πι και φι με ένα τέχνασμα που θα σας σώσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας και να κόψετε προσεκτικά την φλούδα κάθε πατάτας κυκλικά γύρω από τη μέση. Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέστε λίγο βραστό νερό και αφήστε τις να μαγειρευτούν για 15 με 20 λεπτά. Μόλις μαγειρευτούν στραγγίξτε το ζεστό νερό και γεμίστε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Όταν αυτές μετά από λίγα λεπτά κρυώσουν θα διαπιστώσετε ότι η φλούδα κάθε πατάτας θα αφαιρείται με το που την αγγίζετε, πολύ εύκολα. Τώρα που μάθατε το μυστικό, τί θα λέγατε για ένα λαχταριστό Ντοφινουάζ, Σουφλέ Πατάτας με Dirollo Emmental Light;