Για καραμελωμένα, πεντανόστιμα γεμιστά ένα είναι το απόλυτο μυστικό και πετυχαίνει πάντα. ‘Εχουμε και λέμε: Ντομάτες και πιπεριές κατά κύριο λόγο αλλά και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης, μέχρι και κρεμμύδι μπορείς να γεμίσεις. Σκέτα ή με κιμά, τα γεμιστά είναι άπαιχτα. Ενώ όμως πάντα μυρίζουν υπέροχα και φαίνονται λαχταριστά, δεν συμβαίνει το ίδιο με την υφή και τη γεύση τους. ‘Ολοι έχουμε δοκιμάσει γεμιστά στεγνά ή άνοστα, με λαχανικά αφυδατωμένα και ρύζι σχεδόν άβραστο. Τι πάει λάθος; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.Καταρχάς τα λαχανικά πρέπει να είναι ώριμα.Το κρεμμύδι λίγο παραπάνω. Το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά επίσης. Στα συστατικά των γεμιστών πρέπει να είσαι large. Το μεγάλο όμως μυστικό για καραμελωμένα γεμιστά, με ρύζι που λιώνει στο στόμα, είναι το εσωτερικό της …μελιτζάνας. Καλά άκουσες! Ακολουθώντας τη βασική συνταγή για γεμιστά, τη στιγμή που θα σοτάρεις το ρύζι με τα μυρωδικά και το κρεμμύδι, φρόντισε να ρίξεις μέσα μιαψιλοκομμένη μελιτζάνα -καθαρισμένη φυσικά από τη φλούδα της. Η μελιτζάνα τόσο κατά το σοτάρισμα, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα δώσει την τέλεια υφή στο ρύζι χωρίς ποτέ να καταλάβει κάποιος την παρουσία της μέσα στη γέμιση. Τώρα που έμαθες το μυστικό, τίποτα δε σε σταματά! Απόλαυσε υπέροχα γεμιστά με πέστο και Dirollo Mozzarella!