Για το κέικ:
240 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 gr. καρότο τριμμένο
300 gr. μήλα
3 μεγάλα αυγά
180 gr. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
50 gr. σταφίδες σουλτανίνα
60 gr. αμύγδαλα
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την επικάλυψη:
300 gr. Adoro τυρί κρέμα
300 gr. ζάχαρη άχνη
80 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κάψουλα βανιλλίνης
1. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι μετο baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και τα μήλα.
3. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζουμε την ανάδευση 2 λεπτά και σταματάμε το χτύπημα.
4. Προσθέτουμε στο μείγμα τις σταφίδες, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και ενσωματώνουμε με σπάτουλα τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα με έλασμα 24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 -60 λεπτά και αφήνουμε το κέικ καρότου να κρυώσει.
6. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ: Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί Adoro τυρί κρέμα με το βούτυρο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την βανιλλίνη και την άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
7. Καλύπτουμε το κέικ και αν θέλουμε προσθέτουμε φρούτα ή ξηρούς καρπούς για να το διακοσμήσουμε.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.