350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 gr. μαγιά νωπή
2 ασπράδια
150 ml. γάλα χλιαρό
30 ml. ηλιέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
250 gr. Dirollo Mix
150 gr. Adoro τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1. Ανακατεύουμε καλά την μαγιά με το γάλα, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα ασπράδια.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι.
3. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσια κομμάτια και ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι σε στρογγυλό φύλλο ζύμης 2 εκατοστών.
5. Ανακατεύουμε τα τυριά και το γάλα σε ένα μπωλ.
6. Χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι, ακουμπάμε σε σειρά και αφήνοντας απόσταση μεταξύ το μείγμα τυριών επάνω στη ζύμη που ανοίξαμε.
7. Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι της ζύμης σε ομοιόμορφο, στρογγυλό φύλλο ζύμης 2 εκατοστών και το ακουμπάμε επάνω στο άλλο πιέζουμε με το δάχτυλό μας γύρω από όπου βρίσκεται τυρί και με κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά donuts.
8. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο, ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.