2 κεσεδάκια Adoro τυρί κρέμα 4% λιπαρά
100 γρ. Ήπειρος Ελαφρύ 12% λιπαρά τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού Tabasco (ή περισσότερο αν αγαπάτε τα καυτερά)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικό
αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 ντομάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσαμικό
3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1. Διαλέγετε μελιτζάνες όσο το δυνατό πιο μακριές και όσο το δυνατό λιγότερο φουσκωτές. Τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λεπτές φέτες πάχους ½ χιλ. Τις αλατίζετε καλά και αφήνετε να ξεπικρίσουν σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό. Τις στραγγίζετε στύβοντας ελαφρά με τα χέρια, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε αντικολλητικό σκεύος. Χρησιμοποιήστε 2 σκεύη για να τελειώσετε πιο γρήγορα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
2. Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του σε μπλέντερ. Προσθέτετε το Adoro τυρί κρέμα, το βασιλικό, το Tabasco και αλάτι. Χτυπάτε να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώνετε ένα πιρέξ και στη συνέχεια παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια ψημένης μελιτζάνας, βάζετε στην άκρη τους από μια κουταλιά Adoro τυρί κρέμα τα τυλίγετε σε ρολά και τα αραδιάζετε στο πιρέξ.
4. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο, το ξύδι και το μέλι. Δίνετε μια βράση στη σάλτσα και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
5. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύετε και περιχύνετε τα ρολά στο πιρέξ. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
6. Βγάζετε το πιρέξ από το φούρνο, πασπαλίζετε με το Ήπειρος Ελαφρύ, λίγο επιπλέον βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.