SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 490 θερμίδες

    Τώρα μόνο 424

    Γεμιστές Μελιτζάνες Ογκρατέν με Dirollo Emmental Light

    • 6 μερίδες
    • 50 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 490 θερμίδες

    Τώρα μόνο 424

    Γεμιστές Μελιτζάνες Ογκρατέν με Dirollo Emmental Light

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 490 θερμίδες

    Τώρα μόνο 424

Γεμιστές Μελιτζάνες Ογκρατέν με Dirollo Emmental Light

ΥΛΙΚΑ

6 μελιτζάνες

200 γρ. βρασμένο καστανό ρύζι

150 γρ. Dirollo Emmental Light

1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδo

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες

Δενδρολίβανο

Μαϊντανό

Γλυκιά πάπρικα

Πιπέρι καγιέν

Κύμινο

100 ml κρέμα γάλακτος

5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

Ελαιόλαδο

Φρέσκο πιπέρι

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.

2. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200ο C.

3. Αφού τις βγάλουμε, αφαιρούμε την ψίχα.

4. Την βάζουμε σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τις  ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ρύζι, 50γρ. από το Dirollo Emmental Light, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το κύμινο.

5. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα.

6. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές πάνω από κάθε μελιτζάνα.

7. Πασπαλίζουμε με Dirollo Emmental Light και ψηνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.